Skip to main content

O nas

Smo narodno-zabavni ansambel, ki deluje od leta 1981. Svoj sedež imamo v Starem trgu ob Kolpi, na jugovzhodu Slovenije, v čudoviti Beli krajini, o kateri tudi najraje pojemo. Naši valčki so umirjeni, polke razigrane. Takšna je tudi deželica na sončni strani Gorjancev: mehka, topla, polna gričkov z vinogradi, okrašena z brezami ter obogatena z ljudmi, ki te ne pustijo mimo zidance, ne da bi te povabili na kozarec vina, rujnega in dušorazveseljujočega.

Običajnemu triu (diatonična harmonika, kitara in bas) smo dodali še tamburico, kar nas loči od vseh drugih slovenskih narodno-zabavnih ansamblov in nam daje svojstven zven.

Občuteno glasbo in priredbe ustvarja vodja Toni Verderber, izvirna in pretanjena besedila pa pišejo: Fanika Požek, Toni Gašperič, Ivan Sivec, Ivan Malavašič in Slavko Podboj.

Doslej smo izdali dvanajst uspešnih avdio kaset: Vračam se domov (1986), Pri nas Belokranjcih (1989), Staro vino – star prijatelj (1991), Nič ni lepšega (1992), Naši uspehi (1993), Pojdi z mano (1995), Gospodična (1997), Zibka (1999), Teci, teci, Kolpa moja (2001), Pisanice (2003), Pobarvala sva liste (leta 2005) ter enajst zgoščenk: Naši uspehi, Pojdi z mano, Gospodična, Zibka, Teci, teci, Kolpa moja, Pisanice, Pobarvala sva liste, Žarek spomina (2006), na kateri je triindvajset pesmi z najlepšimi besedili Tonija Gašperiča, Čaša sreče (2008), na kateri je enaindvajset pesmi z najlepšimi besedili Fanike Požek, Vem za deželo (2009) in Kruh ponoči spi (2009), na kateri je deset pesmi z najlepšimi besedili Ivana Sivca. Kaseta in zgoščenka Naši uspehi je bila prodana v srebrni nakladi, Pojdi z mano in Gospodična pa v zlati. Posneli smo tudi video kaseto Pri nas belokranjcih.

Naše ustvarjanje ni ostalo neopaženo, saj smo prejeli veliko priznanj. Najpomembnejša so: Župančičeva diploma, Bronasti in Zlati Slovenski slavček, Orfeji na Ptujskem festivalu, Naj viža na Radiu Slovenija in na lokalnih radijskih in TV postajah…

Nastopili smo in še nastopamo na vseh večjih prireditvah v Sloveniji: Ptujski in Števerjanski festival, Marjanca, Alpski večer, Boš videl kaj dela Dolenjc, Koncert iz naših krajev, Srečanje v moji deželi, mednarodna radijska oddaja Glasba ne pozna meja…

Videti nas je tudi po televiziji v oddajah, kot so: Vsakdanjik in praznik, Iz glasbene skrinje, Po domače, Pri Jožovcu z Natalijo, Na zdravje, Prvi na vasi, Polje, kdo bo tebe ljubil, Slovenski pozdrav…

Nastopamo tudi izven slovenskih meja: v Avstriji, Italiji, Hrvaški, Švici, Nemčiji, Franciji, Švedski ter Kanadi in Ameriki.
Poleg svojega narodnozabavnega repertoarja igramo tudi zabavno-pop glasbo, svoje nastope pa popestrimo s priznanimi slovenskimi humoristi.