Skip to main content

Posneli smo deset novih pesmi, ki so izšle na novem albumu z naslovom »ČE IMAŠ ME RES RAD«

Številni poslušalci so nas že spraševali, kdaj bo spet kaj novega? Kar nekaj let je trajalo in zdaj je v našem 38. letu delovanja ansambla izšel težko pričakovani album z naslovom Če imaš me res rad.

V nizu naših izdaj je to 17. album po vrsti. Na zgoščenki je deset novih pesmi. Osem je vokalnih in dve instrumentalni. Skušali smo posneti čim izvirnejše pesmi tako po tematski kot tudi po glasbeni plati. Želimo ostati še naprej originalni. Upam, da nam je to tudi tokrat uspelo. Na zgoščenki najdemo pesmi: Ne pozabi najine ljubezni, Stari vlak, Če imaš me res rad, Velika bela ptica, Na Pargo (inst.), Kaj bi jaz brez tebe, Biser z gora, Odšla od mene je, Polanska polka (inst.) in Ta veseli valček.

Besedila so prispevali Ivan Sivec, Fani Požek in Toni Gašperič. Avtor glasbe vseh pesmi je Toni Verderber, priredbe pa so delo Tonija in Domna Verderberja. Slednji se je še posebej potrudil, da lepo zveni, za nas značilna, tamburica. Posnetki so nastajali nekaj let v našem domačem studiu. Fotografijo za ovitek je v domačem okolju posnel Marko Kobe. Zgoščenka je izšla pri založbi VOX. Snemali smo v naši dolgoletni stalni zasedbi.

Zakaj takšen naslov? Skozi celoten album je rdeča nit - ljubezen. Pesem Ne pozabi najine ljubezni je istoimenska, kot lani izdan zgodovinsko-ljubezenski roman avtorja Ivana Sivca. Ljubezensko tematiko imajo tudi pesmi: Kaj bi jaz brez tebe, Če imaš me res rad, Biser z gora in Odšla od mene je.

Polka Stari vlak je lepa prispodoba slehernega življenja, na katerega vsi vstopimo, postaje si pa izbiramo sami… Tudi Ta veseli valček je poučna in namenjena vsem našim boljšim polovicam. Pesem Velika bela ptica (t.j. štorklja) je posneta na pobudo g. Marjana Zgonca, ki jo je s pomočjo ansambla tudi zapel. Instrumentalni polki sta pa melodični po našem kraju, Na Pargo - pohod na znameniti hrib nad Kolpsko dolino in razigrana Polanska polka. Želimo si, da bi prišle pesmi čim bližje poslušalcem, saj so njim tudi namenjene.

Toni Verderber